VERGROOT JOUW GELUKSGEVOEL!

Een vita-opdracht voor iedereen!

Je kent het gevoel wel; Je voelt je al dagen prikkelbaar, vermoeid, je hebt fysieke pijnen en een overvolle agenda waardoor je het overzicht kwijt bent.

Zou je het fijn vinden om jezelf vitaal te voelen, vol vreugde en energie? Vandaag is een geweldige dag om aan jouw vitaliteit te werken. Deze korte maar zeer effectieve opdracht, dient uitgevoerd te worden met pen en papier! Het opschrijven van onze doelen, plannen, ideeën etc. activeert maar liefst drie delen van ons brein, in tegenstelling tot het typen, wat maar één deel van ons brein activeert!

Stap 1: Waar sta je nu in het leven?

Pak een pen en papier en schrijf op waar jij momenteel staat in jouw leven en waar jij graag heen wilt. Durf te dromen en beperk je eigen gedachtes niet!

Stap 2: Waar word jij nou écht blij van? 

Schrijf daarna alles op waar jij blij van wordt. Het is belangrijk om al deze punten goed te bewaren en dagelijks opnieuw te lezen. Hang ze op plekken waar je veel langskomt om jezelf er continue aan te herinneren!

Stap 3: Wat maakt jou minder blij? 

Schrijf op waar je minder blij van wordt in jouw dagelijkse leven. Jij wilt voornamelijk de dingen doen die jouw voldoening geven, niet waar?

Stap 4: Welke verplichtingen heb jij? 

Schrijf voor jezelf op welke verplichtingen jij ervaart in jouw leven.  Vervolgens schrijf je achter elke verplichting op, wie jou hiertoe verplicht.  Als laatste onderdeel van stap 4, schrijf je op achter elke verplichting of het nou daadwerkelijk een échte verplichting is, die noodzakelijk is óf dat het eigenlijk niet de grootste prioriteit heeft.

Aan de hand hiervan kan je ruimte creëren in jou agenda om meer te doen, van hetgeen wat jij leuk vindt en minder bezig te zijn met alle ”verplichtingen” die jij jezelf opdraagt! Implementeer de uitkomsten van deze opdracht nu in jouw dagelijkse leven. Het is belangrijk om jezelf geluk te gunnen, door te doen waar jij blij van wordt! Probeer elke dag minimaal één activiteit te doen die jouw vitaliteit positief beïnvloed!

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu